دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان

دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان از سال 1353 تاسیس شد، دانشکده مکانیک با پذیرش دانشجو در دو رشته کاردانی فعالیت خود را شروع نمود. در سال 1374 رشته حرارت و سیالات در مقطع کارشناسی و در سال 1380 رشته کارشناسی طراحی نیز اضافه گردید. در سال 1381 رشته کارشناسی ارشد طراحی کاربردی و در سال 1384 رشته کارشناسی ارشد تبدیل انرژی و متعاقباً در سال 1385 رشته دکتری طراحی کاربردی اضافه گردید و در سال 1388 رشته دکتری تبدیل انرژی و نیز رشته کارشناسی ساخت و تولید تاسیس شد .
دانشکده مانیک دانشگاه سمنان از سال 1389 در رشته کارشناسی مکانیک (بدون گرایش) دانشجو پذیرفته شده است. همچنین در سال 1390 در رشته های دکتری طراحی کاربردی( گرایش مکانیک جامدات) و طراحی کاربردی( گرایش دینامیک )، کنترل و ارتعاشات دانشجو پذیرفته شده و در سال 1392 نیز کارشناسی ارشد ساخت و تولید راه اندازی شده است.
در سال 1395، رشته دکتری ساخت و تولید و در سال 1396 رشته های دکتری سازه و بدنه خودرو، دکتری قوای محرکه، دکتری سیستم های دینامیکی خودرو و نیز رشته کارشناسی ارشد مکاترونیک (مکانیک) راه اندازی شده اند.

دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان از قدیمی ترین دانشکده های دانشگاه سمنان میباشد که در طی این سال ها و از همان ابتدای شکل گیری این دانشکده و ادقام بودن ان با دانشکده هایی همچون برق ، صنایع ،مواد و متالوژی سعی بر این داشته است تا سطح علمی دانشگاه سمنان و دانشکده را در سطح های کارشناسی و کارشناسی ارشد ودکتری ارتقا دهد.
دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان ، بعد از جدا شدن دانشکده برق و کامپیوتر ، در حال حاضردارای 1000 نفر دانشجودر 2 رشته کارشناسی ، 4رشته کارشناسی ارشد و 7رشته دکتری می باشد و پیش بینی می شود تا سال 1400 تعداد رشته ها به 3 رشته کارشناسی ، 8 رشته کارشناسی ارشد و 8 رشته دکتری و تعداد دانشجویان به بیش از 1150 نفر برسد. همچنین دانشکده مکانیک در حال حاضر دارای 25 نفر عضو هیات علمی تمام وقت و 2 نفر بورسیه می باشد و پیش بینی می شود تا سال 1400 تعداد اعضای هیات علمی به 30 نفر برسد.
دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان هم اکنون پیشرو در امر سمینارهای علمی و مسابقات دانشجویی و بین استانی میباشد و سهم عظیمی در ارتقا سطح کیفیت این مسابقات و همچنین ایجاد فضای رقابتی بسیار مناسب برای دانشجویان میباشد.
دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان با در اختیار داشتن فضای بزرگ کارگاهی وازمایشگاهی کمک بزرگی به دانشجویان این رشته کرده است. دانشکده مکانیک دارای 8 آزمایشگاه تحقیقاتی ( شامل آزمایشگاههای تحقیقاتی آنالیز مودال، تست موتور، تست ضربه، کالیبراسیون دما و فشار، انرژی و محیط متخلخل، انتقال حرارت پیشرفته ، تونل باد عمودی، رباتیک و کاویتاسیون) و 12 آزمایشگاه و کارگاه آموزشی است که شامل آزمایشگاه ترمودینامیک ، آزمایشگاه پنوماتیک و هیدرولیک ، آزمایشگاه CNC، آزمایشگاهCAD/CAM ، آزمایشگاه مکانیک سیالات ، آزمایشگاه مقاومت مصالح ، آزمایشگاه انتقال حرارت، آزمایشگاه دینامیک و ارتعاشات، آز سیستم های اندازه گیری، کارگاه جوشکاری و ورقکاری، کارگاه ماشین ابزار و کارگاه اتومکانیک می باشد.
رشته ها و گرایش های دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان
رشته ها و گرایش ها را در سه مقطع تقسیم بندی میکنیم
مقطع کارشناسی
- مهندسی مکانیک عمومی (طراحی کاربردی و تبدیل انرژی)
- ساخت و تولید
مقطع کارشناسی ارشد
- طراحی کاربردی
- تبدیل انرژی
- ساخت و تولید
- مکاترونیک (مکانیک)
مقطع دکتری
- ساخت و تولید
- طراحی کاربردی-دینامیک ،کنترل و ارتعاشات
- طراحی کاربردی ، مکانیک و جامدات
- تبدیل انرژی
- سازه و بدنه خودرو
- طراحی سیستم های مکانیکی خودرو
- قوای محرکه خودرو
اعضای هیئت علمی دانشکده
هیئت علمی مکانیک عمومی (طراحی کاربردی)
- عبدالحسین فریدون
- علی قدوسیان
- محمد رضا آشوری
- محمد دامغانی نوری
- امین نیکوبین
- احمد قاسمی قلعه بهمنی
- محمد مهدی خطیبی
- امیر نجیبی
- محمد آزادی
- محمد رضا دوست محدیان
هیئت علمی مکانیک عمومی (تبدیل انرژی)
- مجتبی بیگلری
- سیف الله سعد الدین
- محد صادق ولی پور
- فرهاد طالبی
- محمد علی حاجی موسی
- امیر محمد جدیدی
- ایرج جعفری گاوزن
- روح الله رفعی
- مهران رجبی زرگر آبادی
- سعادت زیرک
اعضای هیئت علمی مکانیک ساخت و تولید
- وحید عابدینی
- مسعود محمودی
- علیرضا حاجی علی محمدی
- عبدالواحد کمی

پروفسور سیف الله سعد الدین گروه آموزشی مکانیک عمومی
پروفسور سیف الله سعد الدین از اساتید برجسته دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان میباشد که با قرار گرفتن در ميان پژوهشگران يک درصد برتر دنيا در سال 1396 بر اساس ارزيابي پايگاه استنادي علم سنجي موجب پیشرفت علمی هرچه بیشتر این دانشکده میباشد.
پروفسور سعد الدین فارغ التحصیل مهندسی مکانیک گرایش حرارت و سیالات در سال 1368 از دانشگاه صنعتی شریف میباشد و مدرک کارشناسی ارشد در گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه فردوسی مشهد در سال1376 میباشد و مدرک دکتری خود را از دانشگاه علم وصنعت ایران در گرایش تبدیل انرژی در سال 1385 میباشد.
پروفسورسعد الدین مهارت های بسیار خوبی درزمینه مکانیک سیالات ،مکانیک سیالات نانو ،نمونه سازی سریع ، انتقال حرارت و ترمودینامیک دارد و اولویت های پژوهشی مباحث ویژه مهندسی ممانیک ، دینامیک گاز های پیشرفته ،انتقال حرارت تششع پیشرفته ،انتقال حرارت هدایت پیشرفته.

دکترمحمد صادق ولی پور گره آموزشی مکانیک عمومی
دکتر ولی پور رییس دانشکده مکانیک و از اساتید برجسته این دانشکده میباشد .دکتر ولی پور فارغ التحصیل مقطع کارشناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال 1377 و مقطع کارشناسی ارشد در سال1379 ومقطع دکتری در سال 1386از دانشگاه صنعتی شریف میباشد.

دکتر محمد ازادی گروه آموزشی مکانیک عمومی
دکتر محمد ازادی مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی مکانیک، گرایش جامدات، از دانشگاه شیرازدر سال 1385 و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی مکانیک، گرایش سازه و بدنه خودرو از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی دریافت کرد و مدرک دکتری خود را در رشته مهندسی مکانیک، گرایش طراحی کاربردی (زمینه تخصصی: موتور) از دانشگاه صنعتی شریف، تهران دریافت نمود.
دکتر ازادی محقق پژوهشی (دوره فرصت مطالعاتی)، آزمایشگاه خستگی مواد، دانشگاه لئوبن اتریش تا سال 1391 را دارد.وی سابقه 7 سال کار صنعتی در شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو، تهران، و مدیر طرح موتور ملی پرخوران.
زمینه های تحقیقاتی دکتر ازادی عبارتند از: 1- مکانیک شکست، خزش و خستگی
2- موتور و سازه و بدنه خودرو
3- مهندسی سطح و پوشش
4- مواد مرکب و هدفمند
5- طراحی آزمایشها
6- اجزای محدود (FEM) و شبیه سازی سازه ای

دکتر محمد رضا آشوری گروه آموزشی مکانیک عمومی
دکتر محمد رضا آشوری فارغ التحصیل مقطع کارشناسی در دانشگاه تهران در سال 1365 دریافت کرد و در سال 1369 مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه علم و صنعت ایران دریافت نمود و در سال 1377 مدرک دکتری دینامیک خود را از دانشگاه امپریال کالج دریافت کرد.
دکتر آشوری مهارت های کامپوتری بسیار خوبی در زمیه های زیر را دارد:
- نرم افزار FEM: ANSYS، PATRAN-NASTRAN
- نرم افزار تست مودال: ICATS، STAR، CATIA
- MATLAB (مبانی، پردازش سیگنال و جعبه ابزار Simulink)
- FORTAN، C ++، اتوکد، مایکروسافت پاورپوینت
- مایکروسافت دسترسی، مایکروسافت اکسل، مایکروسافت ورد
و مهارت های سخت افزاری:
- انواع ابزار اندازه گیری ارتعاش
- لیزر داپلر ارتعاشی (LDV).
- سیستم پالس در زمینه تست مودال.
- ShenckVibrotest 60 در زمینه ارتعاش تشخیص چرخدنده ها
(از جمله ماژول های: تعادل، عدم تعادل، گشتاور تحمل، شفت خم، نویز گیربکس)
را دارد.

دکتر علی قدوسیان گروه آموزشی مکانیک عمومی
دکتر علی قدوسیان از اساتید برحجسته دانکده مکانیک دانشگاه سمنان میباشد.دکتر علی قدوسیان فارغ التحصیل مهندسی مکانیک جامدات از دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1368 و کارشناسی ارشد مکانیک کاربردی از دانشگاه علم و صنعت ایران در سال1371 و مدرک دکتری مکانیک کاربردی از دانشگاه دهلی-نو در سال 1373 میباشد.
دکار قدوسیان تجربیات کاری خوبی در زمینه های زیر را دارد.
- مركز تحقيقات جهاد سازندگي
- مركز تحقيقات شهيد دستواره
- شركت نشر صنعت
- شركت خدمات مهندسي پرارين كيا
- تدريس در دانشگاه سمنان
- تدريس در دانشگاه آزاد سمنان
- تدريس در دانشگاه علم و صنعت اراك

مجتبی بیگلری گروه آموزشی مکانیک عمومی
دکتر مجتبی بیگلری از اساتید با تجربه دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان میباشد که فارغ التحصیل مقطع کارشناسی دانشگاه صنعتی شریف در سال1367 وکارشناسی ارشد در سا 1370 و دکتری در دانشکده فنی دانشگاه مسکو در سال 1373 میباشد.
زمینه های تحقیقاتی کراجینیک و فناوری در خلاء ، تبرید وتبدیل مستقیم انرژی میباشد.

دکتر محمد حسین فریدون گروه آموزشی مکانیک عمومی
دکتر عبدالحسین فریدون از اساتید برجسته دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان میباشد که مدرک کارشناسی خود را در رشته مکانیک با عنوان پایان نامه انرژی باد در سال 1358 و مدرکارشناسی ارشد را در گرایش مکانیک با عنوان پایان نامه
تحلیل غیر خطی صفحات کامپوزیت با تغییر شکل های بزرگ در سال1369 از دانشگاه علم و صنعت تهران ومدرک دکتری مکانیک سازه ها از دانشگاه فنی پراگ دریافت نمود.

دکتر مسعود محمودی گروه آموزشی ساخت و تولید
دکتر مسعود محمودی مدرک دکتری خود را در گزایش مهندسی مکانیک ، دانشگاه علم و صنعت ایران ، در سال 1391دریافت کرد.
ومدرک کارشناسی ارشد خودر را در گرایش مهندسی مکانیک ساخت و تولید ، دانشگاه علم و صنعت ایران در سال 1386 دریافت و
مئرک کارشناسی مهندسی مکانیک ساخت و تولید را از دانشگاه تبریز در سال 1384 دریافت نمود.

دکترعلیرضا حاجی علی محمدی گروه آموزشی مکانیک ساخت و تولید
دکتر علیرضا حاجی محمدی مدرک کارشناسي مهندسی مکانیک ساخت و تولید را دانشگاه صنعتی امیرکبیردر سال 1384 دریافت کرد و مدرک کارشناسي ارشد مهندسي مکانيک- ساخت و توليدرا از دانشگاه صنعتي اميرکبيردر سال 1386دریافت و مدرک دکتري مهندسي مکانيک دانشگاه صنعتي اميرکبير در زمینه های تحقیقاتی: روش های مخصوص تولید (اولتراسونیک، EDM)، طراحی، ساخت و تولید موتورهای احتراق داخلی، ماشین بینایی دریافت نموده است.
عکس هایی از محیط دانشکده مکانیک دانشگاه سمنان





چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.