لوگو ملی یونی

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

معرفی نرم افزارهای مهندسی برق

معرفی نرم افزارهای مهندسی برق

امروزه کامپیوتر ها نقش مهمی در تجزیه و تحلیل داده های مهندسی دارند و یادگیری کار با این نرم افزار ها جزو نیاز حیاتی یک مهندس امروزی برای کار و ورود به صنعت میباشد.
رشته مهندسی برق از مهم ترین و پیچیده ترین رشته های مهندسی است که نیاز مبرمی به کامپیوترها و نرم افزار های زشته برق به آن دارد وما در این پست قصد داریم تا به معرفی نرم افزارهای مهندسی برق بپردازیم.

نرم افزارهای مهندسی برق در کجا کاربرد دارند؟

به جرئت میتوان گفت که نرم افزارهای مهندسی برق در تمامی صنایع و کارخانجات ،پالایشگاه ها مورد استفاده قرار میگیرد. و یادگیری این نرم افزارها برای یک مهندس برق بسیار حیاتی است.پس به معرفی نرم افزارهای مهندسی برق و کاربرد های آن ها به صورت کامل خواهیم پرداخت.


معرفی نرم افزارهای مهندسی برق | پروئتوس


نرم افزار Proteus Design

فرض کنید که یک مدار طراحی کرده اید ، حال نیاز دارید که قبل از پیاده سازی فیزیکی مدار از کارایی آن اطمینان پیدا کنید که آیا در عمل به خوبی کار خواهد کرد یا خیر؟.

خوشبختانه با وجود این نرم افزار قدرتمند شبیه سازی به نام پروتئوس ، این کار در بهترین فرم ، و آسان ترین راه صورت میگیرد.

کار با نرم افزار پروتئوس بسیار ساده و جذاب است چرا که شما به صورت گرافیکی قطعات مورد نیاز خود را انتخاب میکنید و باسیم بندی بین قطعات از کارایی و عملکرد مدار خود مطلع خواهید شد.

در واقع نرم افزار پروتئوس از جمله نرم افزارهای مهندسی برق است که برای طراحی و رسم مدار های مجتمع و شبیه‌سازی ریزپردازنده ها، ایجاد شماتیک و طراحی تخته مدار چاپی مورد استفاده قرار میگیرد.این نرم افزار از دو بخش اصلی ISIS و ARES تشکیل شده است. در بخش ISIS طراحی شماتیک و شبیه سازی مدارات آنالوگ، منطقی و میکروکنترلری انجام میشود و در بخش ARES امکان طراحی تخته مدار چاپی از طریق یا بدون ورود شماتیک از محیط ISIS امکان پذیر است.

کاربرد پروتئوس

اگر توضیحات بالا را در مورد این نرم افزار مطالعه کرده باشید احتمالا متوجه شده این که تقریبا تمامی شبیه سازی های مهندسی برق را میتوان با این نرم افزار انجام داد.


معرفی نرم افزارهای مهندسی برق | کدویژن

نرم افزار COdevisionAVR

نرم افزار کدویژن یکی از برنامه های بسیار کاربردی برنامه نویسی و میکرو میباشید که با محیط کاربردی بسیار مناسب و کاربردی و همنین دارا بودن محیط Code Wizard این قابلیت را دارد تا کاربر بتواند به سادگی برنامه نویسی کرده و بتواند آن را در نرم افزار های کامپایل مانند Proteus Designer برنامه خود را به راحتی تست و عیب یابی کند.

فرض کنید شما میخواهید دور یک موتور DC را کنترل کنید و یا یک لامپ و یا LED حرارتی را در زمان و یا دمای مختلفی خاموش و یا روشن کنید و یا فرکانس کاری یک موتور را اندازه گیری کنید و بر روی یک LCD نمایش دهید.
به وسیله CodeVisionAVR به راحتی میتوان به این امر دسترسی پیدا کرد.

زبان برنامه نویسی در این نرم افزار میتواند به صورت اسمبلی و یا به صورت زبان برنامه نویسی C باشد.

کاربرد COdevisionAVR :
به صورت کلی کاربرد کلی این نرم افزار برای برنامه نویسی میکروها مورد استفاده قرار میگیرد.


معرفی نرم افزارهای مهندسی برق | متلب

نرم افزار Matlab

نرم افزار Matlab یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین نرم افزار های رشته های مهندسی و مهندسی برق میباشد
که برای انجام محاسبات ریاضی و مسایل مهندسی و همچنین طراحی کنترل کننده ها و رسم و طراحی نمودار های مهندسی کاربرد بسیار زیادی دارد م از زبان های برنامه نویسی C و ++C استفاده میکند.

به طور مثال ما میخواهیم یک تابع درجه 2 یا درجه 3 ریاضی را حل کنیم و تعداد قطب ها و ریشه های صفر آن را بدست اورده و یا کنترل پذیری یا کنترل ناپذیری آن ،پیوسته یا ناپیوسته بودن، نمودار ریاضی آن تابع ریاضی را میخواهیم بدست آوریم با استفاده از توابع متلب و کدنویسی سادخ این نرم افزار به سادگی این امر قبل دسترسی میباشد.

کاربرد Matlab:
به طور کلی کاربرد این نرم افزار در حل مسایل ریاضی و مسایل مهندسی و نمودار ها میباشد.


معرفی نرم افزارهای مهندسی برق | آلتبوم دیزاینر

نرم افزار Altium Designer

نرم افزار Altium Deisigner نرم افزار بسیار کاربردی برای طراحی مدار های چاپی ،طراحی و همچنین پیاده سازی شماتیک،طراحی PCBو طراحی انواع مدارات آ«الوگ و برخی از مدارات دیجیتال میباشد.
مزیت این نرم افزار محیط کاربری بسیار کارآمد با قابلیت دسترسی بسیار آسان به کتابخانه های کامل و جامع امر طراحی مدار های چاپی و طراحی PCB را برای کاربران بسیار ساده کرده است.

فرض کنید ما میخواهیم یک مدار الکتریکی طراحی کنیم که یک چراغ ساده را خاموش و یا روشن کند و یا یک امر کنترلی را انجام دهد و یا بتوانیم با استفاده از یک پدال مجازی نور یک لامپ را کم یا زیاد کنیم..
با استفاده از این نرم افزار به راحتی میتوانیم با طراحی مدار و جایگذاری المان ها و رسم شماتیک کلی و در ادامه PCB مدار به راحتی این کار را انجام دهیم.

کاربرد Altium Designer:
به طور کلی کاربرد این نرم افزار برای طراحی و آنالیز مدارات چاپی،شماتیک و مدارات آنالوگ و دیجیتال میباشد.


معرفی نرم افزارهای مهندسی برق | ای پلن

نرم افزار Eplan Pro Panel

نرم افزار Eplan Pro Panel نرم افزار بسیار قوی برای پروسه های صنعتی ٬اتوماسیون صنعتی٬مدیریت پروژه های الکتریکی میباشد.

کاربرد Eplan Pro Panel:
از این نرم افزار میتوان برای کنترل و یا طراحی یک تابلو برق کوچک و یا طراحی یک پالایشگاه استفاده کرد و دارای استاندارد های بین المللی برای مهندسان برق میباشد.


معرفی نرم افزارهای مهندسی برق | cst

نرم افزار CST Studio Suite

نرم افزار CST Studio Suite یکی از قوی ترین و مهم ترین نرم افزار های الکترو مغناطیس میباشد که برای طراحی عددی عددی میدان های الکترو مغناطیسی و طراحی آنتن ها و همچنین مدار های با فرکانس بالا میباشد.
در این نرم افزار به سادگی میتوان طراحی و آنالیز مدارات PCB و شماتیک را انجام داد و به صورت 3 بعدی مشاهده کرد.

کاربرد CST Studio Suite :
کاربرد کلی این نرم افزار برای مهندسان برق گرایش مخابرات برای طراحی عدی میدان های مغناطیسی و تجزیه و تحلیل آن ها میباشد.


معرفی نرم افزارهای مهندسی برق | DIgSILENT

نرم افزار DIgSILENT PowerFactory 

يکي از قوي ترين نرم افزارها در زمينه شبكه هاي توزيع و نيروگاه های برق میباشد وابزار شبيه سازي محاوره ای براي محاسبه و تحليل رفتار سيستمهاي قدرت با اهداف طراحي و بهره برداري مي باشد واين نرم افزاردر محيط + +Cايجاد گرديده است.

کاربرد DIgSILENT PowerFactory :
DIgSILENT در عين اينكه ميتواند به عنوان يك ابزار محاسباتي قوي براي سيستم هاي قدرت در مقياس بزرگ استفاده شود همچنين به عنوان يك ابزار جيبي براي حل مسائل برق استفاده ميگردد.


معرفی نرم افزارهای رشته مهندسی برق | Agilent Genesys

نرم افزار Agilent Genesys

نرم افزار Agilent Genesys نرم افزار قدرتمندی میباشد که برای طراحی سیستم های RF/microwave  (فرکانس های رادیویی) که اکثرا در فروشگاه ها استفاده میشود و همچنین طراحی و شبیه سازی سیستم های EM وقاابلیت طراحی مزمان چندین مدارو دسترسی به امکانات مختلف این شرکت میباشد.

کاربرد Agilent Genesys:
به صورت کلی کاربرد این نرم افزار برای سیستم های RF و مدارات و سیمولاتور ها استفاده میشود.


معرفی نرم افزارهای مهندسی برق |Plexim Plecs

نرم افزار Agilent Genesys

این نرم افزار جزو نرم افزار های بسیار قدرتمند و حرفه ای میباشد که با داشتن کتابخانه هایی با قابلیت دسترسی بسیار راحت و محیط کاربری خوب، توانایی شبیه سازی سیستم های الکترونیکی و مدارها بسیار پیچده را دارد .

کاربرد Agilent Genesys:
کاربران با استفاده از این نرم افزار میتوانند به راحتی مدار خود را طراحی و اجزاء آن را کنار هم قرار بدهند.


معرفی نرم افزارهای مهندسی برق |ANSYS Maxwell

نرم افزار ANSYS Maxwell

نرم افزاري براي آناليز پيشرفته ميدان های مغناطيسي اجسام الكترومغناطيسی ميباشد . از اين نرم افزار در طراحي و شبيه سازی موتورها ،‌ترانسفورماتورها ، سيم پيچ ها و كلا دستگاه هايی كه بصورت مغناطيسي كار مي كنند استفاده مي شود .

کاربرد ANSYS Maxwell:این نرم افزار جهت آنالیز پیشرفته میدان های مغناطیسی و طرتحی سیمولاتور ها استفاده میشود


معرفی نرم افزارهای مهندسی برق |Ansys_HFSS

نرم افزار ANSYS Maxwell

نرم افزار Ansys HFSS یکی از نرم افزار های بررسی و تحلیل امواج الکترومغناطیس ، تجزیه و تحلیل و تولید آن ها ، شبیه سازی مایکرویو و ادوات فرکانس بالا می باشد و در علم مغناطیس و امواج کاربرد بسیار زیادی دارد.

کاربرد Ansys HFSS :این نرم افزار برای بررسی و تحلیل امواج الکترومغناطیس و شبیه سازی ماکروویو میباشد


معرفی نرم افزارهای مهندسی برق |Eplan_Electric

نرم افزار ANSYS Maxwell

نرم افزار Eplan از جمله نرم افزار های بسیار مناسب برای رسم شماتیک ، طراحی و ایجاد نقشه های برقی و انجام پروژه های مختلف میباشد و میتواند طبق خواسته کاربر نوع قطعات ، نقشه ها،راه های ارتباطی و تمامی اجزاء مورد نیاز پروژه را در اختیار کاربر قرار بدهد.

مهدی موسی زاده
مهدی موسی زاده

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0